Bergqvist Per Adolph

f. 18/4 1864 i Malmviken , Åtvids socken. (E)

” Döpt af pastor Blomqvist ”

Bor med föräldrar och syskon vid Malmviken i Åtvids socken . Fadern skrivs som Gruvarbetare.

Fadern dör 1873.

Modern bor kvar med Per Adolph och en bror till honom, där vid Malmviken. De bor där till maj 1881 då de flyttar till N Amerika.

Adolph P Bergqvist hittas i ” United States Cencus 1930 ”, det är en slags folkräkning. Där står det att han emigrerade 1881. Och att han är gift med Wilamena Bergqvist. Och hos dom bor också dottern Ruth O Bergqvist.

Denna Wilamena, kan vara Anna Vilhelmina Ahlström, som emigrerade samma år från Åtvids socken och då troligen Närstads gruvfält. Det står i folkräkningen att hon skulle vara två år äldre, och det stämmer ju.

De står att de bor i Ishpeming , Marquette, Michigan. Och det är ju gruvdistrikt, så troligen var han gruvarbetare där, men det är en gissning, för det står inget yrke angivet.

De finns också i födelseboken för Ishpeming City, Marquette, Michigan, den 6 mars 1892. Då föds Lilia V. Bergqvist. Det är ju dottern som sedan skrivs som Lillie.

Och i födelseboken 1889 i Ishpeming, Marquette, Michigan, föds den 15 nov, dottern Ester.

I ” United States Cencus 1910 ” skrivs de under adressen Ishpeming Ward 4, Marquette, Michigan. Och där finns också fyra barn skrivna: Ester 20 år född i Michigan, Lillie 18 år född i Michigan, Elmer A 14 år född i Michigan och Ruth O 9 år född i Michigan.

Hustrun finns sedan i ” United States Cencus 1940 ” där det står att hon är änka. Sonen Elmer och dottern Ruth bor hos henne. Och de finns på adressen Ward 4 , Ishpeming, Ishpeming City, Marquette. Hon är då 78 år.

 

Familj:
Hustrun:
Anna Vilhelmina Ahlström    f. 3/12 1862 i Mormorsgruvan, Åtvids sn (E)