f. 22/6 1851 i Snötomta , Ukna sn (H)
Bor med föräldrar och syskon vid Snötomta i Ukna socken. Fadern skrivs där som Drängen.
De bor där till 1866, då familjen flyttade till Skörserum i V Ed socken. Men Emma finns inte med dit, för hon står inte i HFL.
Hon flyttade istället till Skörserums ägor, och torpet Ekhultsdal. Där blir hon piga hos Torparen Lars Peter Samuelsson.
Hösten 1867 flyttar Emma tillbaka till Snötomta i Ukna socken. Nu skrivs hon som piga hos Byggmästaren Gustaf Andersson, med familj.
Men hon stannar bara ett år, för hösten 1868 flyttade hon till Ölverum i Lofta socken. Och här skrivs hon som piga hos Arbetaren Nils Petter Nilsson.
Också här stannar hon bara ett år, så hösten 1869 flyttar hon igen, och nu tillbaka till V Ed socken, och till Ekhultsdahl, och till Torparen Lars Peter Samuelsson.
Emma Christina stannar där ett år, och 1870 flyttar hon till Blistena och blir piga hos Hemmansägaren Carl Carlsson.
Här stannar hon till 1873, då hon flyttade till gården Skörserum, där hon blir piga hos Rättaren Johannes Gustaf Lundmark.
År 1874 flyttar Rättaren med familj, till Luleå. Och enligt HFL, och utflyttn.längdern, följer Emma Christina med dit.
Det går att hitta Rättaren och hans familj i inflyttn.längden för Luleå domkyrkoförsamling, men Emma Christina finns inte där.
Hon flyttade istället till Nederluleå församling, där hon skrivs som piga på Afvans Lantbruksskola. Troligen är hon piga hos läraren Johan Nilsson.
Hösten 1876 flyttar hon till Selets bruk i samma socken. Dit hade nu Rättaren Lundmark med familj flyttat. Och hon blir återigen piga hos dom.
Men där stannade hon bara ett år, som vanligt, så hösten 1877 flyttar hon till Sunderbyn i samma socken. Och här skrivs hon som piga hos Komm. Landtm. Pehr Augst Brännström, med familj.
Husbonden dör i maj 1881, och på hösten 1881 flyttar Emma Christina till Luleå stadsförsamling. Detta för att änkan flyttade dit.
Tyvärr står det inte vart de flyttade, för på änkan står det att hon flyttade till ” Öhlund”, och Emma flyttade till ” mamsell Brännström”.